22 жовтня 2020 р. команда викладачів Навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені О.М. Лазаревського презентувала проєкт – гру-квест «300 фейкоборців».

22 жовтня 2020 р. команда викладачів Навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені О.М. Лазаревського презентувала проєкт – гру-квест «300 фейкоборців». Онлайн формат не став на заваді об’єднанню тих, хто зацікавлений в поширенні ідей медіаграмотності та критичного мислення. На заході зібрались викладачі, вчителі, представники КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Чернігівської міської ради», методисти МАН, учні, студенти. Широкою була й географія зустрічі.
Під час презентації команда інституту розповіла про те, як долучилась до участі в проєкті «Вивчай і розрізняй: інфомедійна грамотність», що виконується Радою міжнародних досліджень та обмінів (IREX) за підтримки посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти та науки України та Академією Української преси. Згадали про цікаве та корисне навчання: симпозіум, тренінги, участь у Зимовій Школі і, зрештою, про підписання спільно з ГО «Інститут громадянської освіти та праці» Меморандуму про співпрацю з IREX щодо реалізації проєкту: «Історична гра-квест «300 фейкоборців»».
Обговорили значення медіаграмотності у сучасному світі та її актуальність для професійних істориків. Окремо та детально зупинились на алгоритмі гри «300 фейкоборців» та питаннях, які вона міститиме. Розказали про програму воркшопів і очікувані результату від проєкту.
Щиро вдячні всім, хто проявив інтерес до презентації, розуміє необхідність та важливість навчання медіаграмотності та розвитку критичного мислення. Особливо тішимось зацікавленістю нашої студентської аудиторії, оскільки: «Ця фантастична казкова історія – наша з Вами. Ви – сміливі і мужні «студентанці»-фейкоборці зі славетного Чернігівського колегіуму, яким судилося пережити у дуже близькому майбутньому дивовижні пригоди, пройти гори і ріки, битися з підступною брехнею, джинсою, пропагандою, інформаційним навіюванням заради історичної правди. Ви будете першими, хто, торуючи вузеньку стежку інфомедійної грамотності в нашому Інституті, прокладе широкий шлях для наступних поколінь студентського історичного полісу. Вони будуть згадувати Вас як фейкоборців-засновників, вільних громадян медіапростору, які, граючи, легко опанували основи медіаграмотності, ставши прикладом для інших».