Конкурс педагогічної майстерності 2021

 

6 травня 2021 р. уперше після річної перерви в Навчально-науковому інституті історії пройшов он-лайн конкурс педагогічної майстерності серед студентів 4-го курсу. В заході, що традиційно організовується кафедрою педагогіки і методики викладання історії та суспільних дисциплін (модератор конкурсу – ст. викл. Католик А.В.), взяли участь дві команди 40 групи та команда 41 групи.
Педагогічні компетентності студентів оцінювало професійне журі, до складу якого увійшли завідувачка кафедри педагогіки і методики викладання історії та суспільних дисциплін, професор, доктор педагогічних наук Янченко Т.В. (голова журі), члени журі – старший викладач кафедри педагогіки і методики викладання історії та суспільних дисциплін, кандидат історичних наук Герасимчук О.М. та вчитель вищої категорії ЗНЗ № 33 м. Чернігова Шурига О.М. Функцію незалежних освітніх експертів та спостерігачів за оцінюванням учасників конкурсу виконували студенти магістратури 1-го року навчання спеціалізації «Педагогіка вищої школи» Приходько Вероніка та Нітченко Роман.


Упродовж конкурсу команди демонстрували презентації на тему «Сучасний вчитель очима студентів», моделювали різноманітні проблемні педагогічні ситуації, презентували авторські варіанти «Присяги вчителя».
Не залишили глядачів байдужими академічна презентація Рижової Олександри і Козенко Ольги (40 група) про критерії успішності сучасного педагога, колективна демонстрація вчительської присяги командою 40 групи «Monte Sorry» (Савоста Наталія, Ошкіна Юлія, Чернявський Ярослав, Оліфір Юлія)) на чолі з капітаном Галайдою Тарасом, цікаві варіанти розв’язання педагогічних ситуацій, які запропонували Кремчаніна Вікторія та Котова Анна. Особливо запам’яталася присутнім на конкурсі театралізована відео-презентація 41 групи з інтерв’юванням на Валу (Правило Марина, Городнюк Катерина, Лавенецька Ганна, Тимошенко Ілля, Крупеник Андрій) та текст «Присяги вчителя» на дивній єхинській мові, яку продемонстрував Ященко Олексій.

Гарний настрій, природне почуття гумору, взаємна підтримка та високі акторські здібності студентів кожної команди створили атмосферу справжнього Свята Педагогіки.
За результатами конкурсу 1-е місце здобула команда 41 групи, 2-е – команди 40 групи.
Вітаємо переможців та бажаємо всім студентам Інституту історії подальших творчих звершень на шляху до педагогічної майстерності!