20 листопада 2020 р. у рамках грантової програми міжнародного проєкту «Вивчай та розрізняй:відбувся третій воркшоп: «Інтернет і соцмережі».

20 листопада 2020 р. у рамках грантової програми міжнародного проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що реалізується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств Великої Британії та США в Україні у партнерстві з Міністерством освіти і науки України й Академією Української Преси продовжилася підготовка до гри-квесту «300 фейкоборців»: відбувся третій воркшоп: «Інтернет і соцмережі».

Участь у заході більше 70 учасників підтвердила актуальність обраної теми, а також, без сумніву, стала демонстрацією вмотивованості студентів Навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені О.М. Лазаревського до вивчення основ медіаграмотності та розвитку навичок критичного мислення.
Під час заходу поговорили про значення Інтернету в нашому житті, загальні правила успішного пошуку інформації, про те, як правильно читати заголовки та про так звані клікбейтні заголовки.
Зупинились на тому, як не стати заручником неправдивих публікацій, а також з’ясували , чи не є ми самі тими, хто створює і розповсюджує фейки.
Окрему увагу приділили питанню розвитку соціальних мереж. Поговорили, навіщо вчителю «Фейсбук» та «Інстаграм», про їх політику та алгоритм. Тепер наші студенти знають, на що саме можуть звертати увагу роботодавці, аналізуючи профілі потенційних працівників. Ми потренувались створити «ідеальний» профіль, а також повчились мистецтву коментарів.