10 листопада 2020 р. в рамках грантової програми міжнародного проєкту “Вивчай та розрізняй”відбувся другий воркшоп: “Вибудовуємо захист: стратегія і тактика інформаційного протистояння”..

10 листопада 2020 р. в рамках грантової програми міжнародного проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що реалізується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств Великої Британії та США в Україні у партнерстві з Міністерством освіти і науки України й Академією Української Преси відбувся другий воркшоп: «Вибудовуємо захист: стратегія і тактика інформаційного протистояння».

Студенти-історики разом з викладачами-тренерами говорили про фейки, неправдивий і вірусний контент, про важливість візуальної грамотності та про те, на що варто звертати увагу в матеріалах з фото.

У окремих сесійних залах ZOOM студенти попрацювали над завданням: «Фейк – не фейк», а наприкінці заходу пограли у гру: «Що? Де? Коли?»

Захоплюючі завдання, підтримка викладачів дружньої кафедри права, філософії та політології, які на рівні зі студентами прониклись атмосферою робітні та захопились навчанням, створили незабутню дружню атмосферу заходу в цілому.

Наша особлива подяка за підтримку та супровід підготвки до заходу команді IREX, а також за проявлений інтерес до поширення медіаграмотності серед студентів і школярів заступниці директора з виховної роботи Ларисі Юді та методистці ОКПНЗ МАН Чернігівської молоді Ользі Рослій.

Цікаво, а Ви знаєте скільки фейків вміщується на кінчику носа лжеісторика?