Історія Олімпійських ігор надихає….

 24 травня, перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш відвідала Навчально–науковий інститут історії та соціогуманітарних дисциплін імені О.М. Лазаревського. Керівник ознайомилась із особливостями діяльності освітньої установи, яка вже тривалий час є потужним осередком підготовки висококваліфікованих фахівців, істориків та педагогів–гуманітаріїв.
Як зазначалося, наразі навчально–виховний процес в інституті забезпечують 4 кафедри – кафедра історії України, археології та краєзнавства, кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин, кафедра педагогіки і методики викладання історії та суспільних дисциплін, а також кафедра права, філософії та політології. Наразі в закладі працює майже 50 викладачів, значна частина яких випускники закладу.
В інституті функціонують аспірантура і докторантура, сформувалось кілька наукових шкіл в галузі історії України, всесвітньої історії, археології, історіографії та джерелознавства. Загалом заклад відіграє роль провідного організатора і координатора наукових досліджень з історії в регіоні. На його базі регулярно проводяться міжнародні, всеукраїнські та регіональні наукові конференції, видається науковий журнал «Сіверянський літопис».
Перший заступник голови обласної ради поспілкувалась із викладачами та студентами закладу про історію виникнення, становлення та особливості проведення Олімпійських ігор, розповіла молоді про основні цінності олімпізму та специфіку проведення найпрестижніших спортивних змагань світу.
Учасники зустрічі надихнулись цікавою розповіддю Ніни Лемеш та активно ставили питання, на які видатна українська біатлоністка, неодноразова призерка Чемпіонатів світу, Європи та Кубків світу з біатлону, учасниця Олімпійських ігор в Наґано, Солт–Лейк–Сіті та Турині радо відповідала.
До розмови також приєдналась студентка інституту Анастасія Марченко, яка розповіла про свій шлях у спорті та участь у змаганнях із кульової стрільби.
Принагідно Ніна Лемеш як голова Відділення НОК України в Чернігівській області презентувала майбутнім історикам та передала до бібліотеки закладу літературу, присвячену розвитку олімпійського руху.