«ВІЙСЬКОВІ КОНФЛІКТИ У ЄВРОПІ ХХ – початку ХХІ ст.».

26 травня 2023 року за участі Навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені О.М. Лазаревського Національного університету “Чернігівський колегіум” імені Т.Г. Шевченка, Українського історичного товариства м. Будапешта, Дому Українських Традицій в Будапешті, Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців України було проведено науково-практичну конференцію – «ВІЙСЬКОВІ КОНФЛІКТИ
У ЄВРОПІ ХХ – початку ХХІ ст.».
Вітальні слова на адресу учасників промовили Володимир Дятлов – професор, перший проректор НУЧК імені Т. Г. Шевченка, Олександр Коваленко – професор, директор ННІ імені О. М. Лазаревського, Ліліана Грекса – речник від української національної меншини в парламенті Угорщини.
Роботу наукового форуму було розділено на дві секції – «Інформаційно-пропагандистські та соціокультурні чинники військових конфліктів» та «Національні та регіональні аспекти військових конфліктів».
Науковці, викладачі, службовці, аспіранти та учні Чернігова і Будапешту на протязі трьох годин обмінювалися своїми дослідженнями та думками. Багато питань сьогодення обговорювало зібрання. Зустріч онлайн пройшла на високому рівні, активність відмічена з обох сторін – питання, дискусії, поради, обмін думками, а також планування щодо продовження співпраці у подальшому.
Навчально-науковий інститут історії та соціогуманітарних дисциплін імені О.М. Лазаревського Національного університету “Чернігівський колегіум” імені Т.Г. Шевченка та Українське історичне товариство м. Будапешта готують договір про співпрацю.

Програма Конференції