Гендерна рівність в Європейському Союзі від історичних витоків до сучасних досягнень

25 червня 2024 р. в Навчально-науковому інституті історії та соціогуманітарних дисциплін імені О. М. Лазаревського (Національний університет “Чернігівський колегіум” імені Т.Г. Шевченка) відбувся Круглий стіл «Жінки та війна: сторінки історії та виклики сучасності». Захід проводився в межах імплементації проєкту ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ В ЄВРОПЕЙСЬКОМУ СОЮЗІ: ВІД ІСТОРИЧНИХ ВИТОКІВ ДО СУЧАСНИХ ДОСЯГНЕНЬ (проєкт програми Erasmus+ напряму Jean Monnet № 101127464, ERASMUS-JMO-2023-MODULE).
З вітальним словом виступили: проректор з наукової роботи Носовець Наталія Михайлівна, директор Інституту Католик Андрій Віталійович, координаторка проєкту Стрілюк Олена Борисівна, наголосивши на актуальності та важливості теми Круглого столу.
Ключовий спікер – доцентка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин, учасниця проєктної команди Павленко Людмила Анатоліївна представила доповідь: «Європейська жінка у війні: жертва, трофей чи воїтелька?»

 

Спікерами заходу виступили викладачі, представники влади, громадського сектору, ЗМІ.
Доповідачі відзначили, що статус жінок акумулює в собі особливості соціально-політичного устрою країни, рівень її економіки, культури, управління, правових норм, він чутливо реагує на глибинні зміни в усіх сферах, у суспільній свідомості, ціннісних орієнтирах. Сьогодні особливо актуальним є переосмислення ролі жінки в суспільстві, її соціального становища та покликання. Виступи знайшли жвавий відгук серед присутніх в аудиторії, викликали активне обговорення.
Під час заходу було підбито підсумки конкурсу студентських есе. Перемогу отримав здобувач освіти Ірха Михайло.
Щиро вдячні за увагу до заходу, ґрунтовні доповіді, за теплу та дружню атмосферу.
Запрошуємо до участі в наступних обговореннях!

Сюжет про захід

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *