Педагогічна майстерня як протидіяти та подолати вплив російських наративів серед здобувачів освіти

9, 11 вересня 2024 р. заступниця директора з наукової роботи ННІ історії та соціогуманітарних дисциплін імені О. М. Лазаревського НУЧК імені Т. Г. Шевченка, доцентка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Олена Стрілюк та консультантка Центру професійного розвитку педагогічних працівників Чернігівської міської ради, доцентка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Людмила Павленко взяли участь у онлайн експрес-курсі «Педагогічна майстерня: як протидіяти та подолати вплив російських наративів серед школярів».
Метою курсу є розвиток компетентностей педагогічних працівників(-ць) закладів освіти щодо подолання та протидії російським наративам в контексті сприяння демократичним цінностям і терпимості в реінтеграційних процесах у приймаючих громадах.

Протягом 18–20 вересня Людмила Павленко взяла участь у офлайн тренінгах, які проходили в м. Києві. На відкриття серії тренінгів із привітанням завітала представниця Директорату шкільної освіти Міністерства освіти і науки України Раїса Євтушенко.
Серія тренінгів надала освітянам України цінні знання та навички у протидії найголовнішому викликові сьогодення в умовах інформаційної та збройної війни проти Росії – пропаганді та виникненню російських наративів у медіапросторі. На основі отриманої інформації та матеріалів, педагоги проведуть заходи зі здобувачами освіти. Важливими є також нові знайомства та контакти, які здобули учасники під час спільного досвіду навчання.
Проєкт реалізується ЦГП «Альменда»/CCE «Almenda» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в рамках Transition Promotion Program.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *