ДЕНЬ ЄДНАННЯ

День єднання
Віднині 16 лютого буде Днем єднання. Звичайно, в цьому є певний символізм. І за обставин, що склалися, це – добре. Хоча в єдності народ має бути завжди.

Ранок сьогоднішнього дня видався у Чернігові напрочуд патріотичним і велелюдним. Біля багатьох установ міста – музика, спів, ритми й акорди духових оркестрів.

У цьому дружному, родинному єднанні, немов окремий і виразний елемент всеукраїнського рушника – студенти й працівники НУЧК імені Т.Г.Шевченка. Лунає гімн України, в небо здіймається прапор держави.

І знову певний символ єднання – прапор підіймають ректор університету Олег Шеремет і очільниця студентського самоврядування Поліна Гомбалевська. Разом з «нучківцями» військові – це теж символічне єднання армії й народу.

Після вітального слова ректора всі дружно і власноруч роблять паперові літачки – символ мирного життя. Ще мить і жовто-сині літачки здіймаються у вись. Вони, як голуби, як оберіг промайнули над входом до НУЧКу. І в цю мить здалося, що вони закрили всю Україну від біди…

А на завершення усі дружно, разом, єдино, взявшись за руки, від душі потанцювали під слова пісні «…А ми в своїй сторінці хоч на хустинці вріжем гопака…».

А й справді, у єдності ми – сила!