Істфак forever!

 

15 листопада 2023 року Навчально-науковий інститут історії та соціогуманітарних дисциплін імені О.М.Лазаревського Національного університету “Чернігівський колегіум” імені Т.Г. Шевченка вшанував Олександра Борисовича Коваленка, який пропрацював на посаді декана а потім і директора майже 33 роки.
Під його керівництвом історичний факультет / Інститут історії торував нелегкий шлях свого становлення, злетів, досягнень, перемог, трансформацій. Завдячуючи Олександру Борисовичу, наш інститут став провідною навчальною і академічною установою не тільки Чернігова, а і всієї України.
Із словами великої поваги і вдячності до шановного директора і викладача звертаються тисячі випускників, студентів, викладачів. Непересічний інтелект Олександра Борисовича, вміле і мудре поєднання рис сучасного керівника, високий професіоналізм, творчий підхід до справи, любов до професії, до своїх учнів, повага до колег стали взірцем для багатьох поколінь вихованців і колег.
Дякуємо Олександру Борисовичу! Чекаємо на нові історичні праці! Хто, як не Ви напишете історію нашого Інституту! Здоров’я, миру, натхнення, наукового довголіття!
З визнанням і повагою Ваші колеги, випускники, шанувальники!